latest

Brexit breakfast in gemeentehuis

**Ondernemers in de visserij zaten vanmorgen al vroeg aan de ontbijttafel in het gemeentehuis op Urk. Aanleiding was een bijeenkomst waarin de Brexit gekoppeld aan de toekomst van de visserij centraal stond. **

Tijdens een uitgebreid visontbijt hield Adviseur econoom Wim Boonstra een lezing over de gevolgen die de Brexit mogelijk met zich mee brengt. Ook ging hij in op de bedreigingen en uitdagingen voor de visserijsector. De Urker vissers zijn bang dat ze op termijn niet meer mogen vissen in Britse wateren. Er zijn ook Nederlandse ondernemingen die varen onder Britse vlag. Ook zij maken zich bovendien zorgen over de sociale onzekerheid die hen mogelijk te wachten staat.
Brexit-2
De manier van Britse uittreding is nog onzeker. Wordt het een harde Brexit, een zachte variant of toch nog een ‘Bremain’. ,,Goed voorbereiden op het slechtste scenario en zorgen dat de visserijbelangen helder op de onderhandelingstafel komen. Ga daarnaast op zoek naar alternatieve toeleveranciers of afzetmarkten'', aldus Boonstra.

(foto`s: Peter Dekker)